30 Kasım 2020 Pazartesi

İÇLİ KÖFTE

     




İÇLİ KÖFTE


Malzemeler:

2 su bardağı içli köfte için uygun ince bulgur(su bardağı ölçüsü 200 ml)

1 su bardağı irmik

3 su bardağı sıcak su

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı domates salçası

3 yemek kaşığı tepeleme un

1 çok küçük boy haşlanmış patates

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Tuz

İç harcı için gerekli malzemeler:

350 gr orta yağlı kıyma

3 adet orta buy kuru soğan

1/2 su bardağı iri kıyılmış iç ceviz

1 tatlı kaşığı pul biber

Kıyılmış maydanoz

Tuz


Yapılışı:

Kıyma tavaya konularak 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavrulmaya başlanır.Kıyılmış kuru soğan eklenir,kavrulunca tuz,pul biber ve ceviz eklenir.Hafif ılınınca maydanoz eklenerek soğumaya bırakılır.İçli köftenin kaplamasını hazırlamak için bulgur,irmik sıcak su ile ıslatılır üstü kapalı olarak 15 dakika bekletilir.Bekletilen bulgura un,yumurta,domates salçası,haşlanmış,ezilmiş patates,toz kırmızı biber ve tuz eklenerek yarım saat yoğurulur.Yoğurma esnasında su kullanılmaz ve hamur buz dolabında yarım saat bekletilir.Yarım saat sonra bir kaseye soğuk su konulur ve içli köfte hamuru 24-25 parçaya bölünür.Her bir parça elimizi soğuk suya bandırarak ve işaret parmakla iç kısmı oyularak açılır.Kenar hamuru gerektiği kadar inceltilir ve bolca iç harçtan konularak kapatılır.İki uç noktadaki fazla hamur alınır ve hafif ıslak elle içli köftenin yüzeyi düzleştirilir.Bol sıcak yağda içli köfteler nar gibi kızartılır.Afiyet olsun:)