24 Kasım 2020 Salı

ELMALI TART








ELMALI TART


Malzemeler:

Tart hamuru için gerekli malzemeler:

200 gr tereyağı
350 gr un
2 adet yumurta
30 gr toz şeker
Bir fiske tuz
2 yemek kaşığı soğuk su

Yapılışı:

Un ve küp şeklinde doğranmış tereyağı ufalanır.İçine yumurta,bir fiske tuz,soğuk su,toz şeker eklenerek hamur yoğurulur.Buz dolabı poşetine konularak 1 saat soğutulur.

Elmalı harç için gerekli malzemeler:

Bir adet yıldız anason
2 adet karanfil
Yarım çubuk tarçın
5 adet elma (ben golden cins elma kullandım)
100 gr esmer şeker
100 gr tereyağı
60 gr kuru üzüm
2 yemek kaşığı mısır nişastası

Yapılışı:

Yıldız anason,karanfiller ve çubuk tarçın tavada bir süre kavrulur,havana konularak toz haline getirilir.Baharatlar esmer şekere eklenir.Elmalar soyulur ve ortadaki çekirdekleri çıkartılır.Tereyağı eritilir ve enine doğranmış elmalar esmer şekere konularak karıştırılır.Elmalar erimiş tereyağında yumuşayana kadar pişirilir.Elmalar soğuyunca süzgece konularak suyu süzülür.Süzdürülen elma suyuna nişasta eklenerek karıştırılır ve elmalar tekrar nişastalı suya konulur.25 cm çapındaki tart kalıbı yağlanır ben küçük boy borcam kullandım.Hamurun 1/3 açılarak tart kalıbına yerleştirilir.Elmalı harcın içine kuru üzüm ilave edilerek hamurun üstüne yerleştirilir.Kalan hamur açılarak bir santimden biraz kalın şeritler kesilir.Elmaların üstüne dizilir.Kenar kısımdaki fazla hamur kesilir.Bir yumurta sarısı çırpılır ve şeritlere sürülerek 180 derecede ısıtılmış fırında 60 dakika pişirilir.afiyet olsun:)