24 Kasım 2020 Salı

NARLI KEK

 




 



NARLI KEK


Malzemeler:

150 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş

150 gr toz şeker

2 poşet vanilya

3 adet yumurta

250 gr un

1 poşet kabartma tozu

10 yemek kaşığı süt

150 gr nar tanesi

Üst kreması için gerekli malzemeler:

500 ml süt

1 poşet vanilyalı puding

200 ml krema

1 poşet kremşanti

150 gr nar tanesi

Yapılışı:

26 cm kek kalıbının kenarlarına ve tabanına pişirme kağıdı konulur.Tereyağı,toz şeker ve vanilyalar mikser ile çırpılır.Yumurtalar teker teker eklenir.Unun içine kabartma tozu konulur karıştırılır.Unun yarısı ve sütün yarısı karışıma eklenerek çırpmaya devam edilir.Kalan un ve süt ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.Son olarak nar taneleri konulur ve kek kalıbına hamur yerleştirilir.180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.Kreması için sütün içine vanilyalı toz puding eklenerek pişirilir.(benim kullandığım puding tozu 750 ml süt ile hazırlanıyordu ben 500 ml süt kullandım daha koyu bir kıvam olması için)hazırlanan puding yayvan bir kaba konulur üstü streçle sıkıca kapatılır tamamen soğuması beklenir.Krema ve krem şanti çırpılır.Soğutulmuş puding de mikserle çırpılır.Krema ve puding birleştirilerek krema hazırlanır.Narlı kek servis tabağına alınır kek kalıbı kelepçesi tekrar kenarlarına yerleştirilir.Krema kekik üstüne konularak düzleştirilir.Spiral bir form yapılır arzuya göre ve nar taneleri ile süslenir.Dört saat buz dolabında soğutularak servis edilir.Afiyet olsun:)