4 Aralık 2022 Pazar

BAL KABAKLI MERMER KEK

BAL KABAKLI MERMER KEK Malzemeler: 3 adet yumurta 120 ml sıvı yağ 450 gr bal kabağı püresi 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 280 gr un 300 gr toz şeker 1 tatlı kaşığı toz tarçın 2,5 yemek kaşığı kakao 50 ml süt Kabak çekirdeği süslemek için Yapılışı: Yaklaşık 1 kğ bal kabağı soyulur,küçük parçalara bölünür 180 dercede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirilir.Soğuyunca püre haline getirilir.Yumurtalar toz şeker ile çırpılır.Unun içine karbonat ve kabartma tozu eklenir.Sıvı yağ,bal kabağı püresi,tarçın ilave edilir ve un karışımı eklenir.Hamurun yarısı bir kaba alınır.Kalana hamura kakao ve süt eklenerek iki renk hamur hazırlanır.Dikdörtgen kalıp yağlanır ve biraz sade biraz kakaolu hamur kat kat konulur.En üste kabak çekirdeği konularak 170 derecede ısıtılmış fırında 1 saat 20 dakika pişirilir.Fırından çıkartmadan önce kürdan ile kekin piştiğine dair test edilir.Soğuyunca dilimlenir servis edilir.Afiyet olsun:)