26 Aralık 2022 Pazartesi

MİDYELİ PİLAV

MİDYELİ PİLAV Malzemeler: 500 gr donmuş midye 2 su bardağı pirinç 200 ml su bardağı ölçüm 3-3,5 su bardağı sıcak su 1 adet orta boy kuru soğan 1 limonun suy 1 çay bardağı zeytin yağı 1 defne yaprağı 1 çay kaşığı kara biber 1 çay kaşığı yeni bahar Tuz Yapılışı: Metrodan metro chef marka donmuş midye aldım gayet güzel temiz ve iç midyeleri iri tavsiye ederim.Midyeler temizlenir bol suda yıkanır.Kuru soğan küp şeklinde doğranır ve zeytin yağında sotelenir.Yıkanmış pirinç ve defne yaprağı eklenir.Pirinçler seffaf renk alınca sıcak su,limon suyu ve baharatlar eklenir.Midyeler açık kısmı pirince gelecek şekilde dizilir.Tencerenin kapağı kapatılır ve kaynayınca ocak çok kısık ateşe alınır.30 dakika kısık ateşte pişen pilavın altı kapatılır bir on dakika daha bekletilir.Benim kullandığım pirinç cinsi baldo su oranı kullanılan pirinç cinsine göre değişir.Pilav karıştırılır ve limon dilimleri ile servis edilir.Afiyet olsun:)