10 Aralık 2022 Cumartesi

SİİRT,İN MUŞHUR PERDE PİLAV

SİİRT ÜSÜLÜ PERDE PİLAVI Malzemeler: Yarım tavuk haşlanır didilir Hamur (perde) için gerekli malzemeler: 2,5 su bardağı un su bardağı ölçüm 200 ml 3 yemek kaşığı yoğurt 2 adet yumurta 1/2 çay bardağı zeytin yağı ajda bardak ölçüm 1 yemek kaşığı sirke 1 paket kabartma tozu Tuz Pilav için gerekli malzemeler: 2 su bardağı pirinç 2,5 su bardağı tavuk suyu 3 yemek kaşığı kuş üzümü 1 dolu yemek kaşığı çam fıstığı 1 su bardağı soyulmuş çiğ bademin yarısı pilav için 3 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz,karabiber Yapılışı: Borcam tencere yaklaşık 2 yemek kaşığı tereyağı ile bol yağlanır.Soyulmuş bademlerle arzuya göre süsleme yapılarak buz dolabına konulur.İç pilav hazırlanır.Pirinç yarım saat önceden tuzlu kaynar su içinde bekletilir.Tereyağı,zeytin yağı içine bademler ve çam fıstığı konularak kavrulur suyu süzülmüş,yıkanmış pirinçler eklenerek bir süre daha kavrulur.Tavuk suyu,kuş üzümü,tuz ve karabiber eklenerek pilav pişirilir.Hamuru için yumurtalar,yoğurt,zeytinyağı,sirke ve tuz karıştırılır.Un,kabartma tozu konularak hamur yoğurulur.Pilav soğuyana kadar hamur dinlendirilir.Hamurun 1/3 ü alt katına serilmek için ayrılır.Kalan hamur merdane ile açılarak yağlanmış borcama serilir.Sıra sıra iç pilav didiklenmiş tavuk kat kat konulur.En üste kalan hamur açılır ve pilavın üstüne konulur.Borcam tencerenin kapağı kapatılır 200 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir.Perde pilavı servis tabağına ters çevrilerek servis edilir.Afiyet olsun: