29 Ekim 2013 Salı

KREMSNİTA




KREMSNİTA


Malzemeler:

6 yaprak iki bölmeli milföy hamuru
5 adet yumurta sarısı
90 gr un
Yarım litre süt
150 gr toz şeker
1 paket vanilya şekeri
200 gr tereyağı (yumuşak)
2 su bardağı krema
1 kutu krem şanti (ikili paket)


Yapılışı:

3 milföy hamuru, boylamasından yanyana yapıştırılır.Bir büyük dikdörtgen oluşturulur.Hafif un ve merdane yardımı ile inceltilir.Pastanın altı ve üstü için 2 parça büyük dikdörtgen milföy hamuru hazırlanır.İki parçada 200 derecede 30 dk pişirilir.Soğumaya bırakılır.İki parçanın da eşit olması için fazlalıkları kesilerek düzeltilir.Krema için; süt ve vanilya şekeri kaynatılır.Bir kasede mikser ile yumurta sarıları çırpılır, şeker iave edilerek köpürtülür.Un eklenir, bulamaç haline gelen karışıma kaynattığımız sütten azar azar ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.Sütün tamamı konulduktan sonra karışım tencereye geri boşaltılır ve orta ateşte pişirilir, koyulunca ateşten alınır.Biraz soğuyunca büyük cam kaseye alınır,streç folyo ile hava almayacak şekilde kapatılır.Soğumaya bırakılır.(streç folyo ile kapatmamızın nedeni kremanın kabuk tutmaması içindir.Kapatmadığınız takdirde devamlı kabuk tutmaması için karıştırmanız gerekecektir.)Krema tamamen soğuyunca, mikserle çırpılmaya başlanır.Yumuşak tereyağından kaşık kaşık ilave ederek devamlı surette çırpılır.Tereyağı kremaya tamamen yedirilince çırpma işlemine son verilir.Ayrı bir kapta krema ve krem şantiler çırpılır, kaymak kıvamını alır.Dikdörtgen ayarlı kalıbın en alt kısmına milföy hamurunun alt parçası yerleştirilir.Tereyağlı krema milföy hamurunun üzerin düzgün bir şekilde sürülür.Bu kremanın üzerine hazırladğımız krem şanti aynı şekilde sürülür.Üst milföy hamurunu dilimleyerek krem şantinin üzerine dizilir.(Benim dilimlerim biaz büyük oldu: ) )Bir gece buzdolabında beklettikten sonra kalıp çıkartılır.Milföylerin üzerine pudra şekeri serpilir.Kesilerek servis yapılır.Afiyet olsun : )