29 Mart 2018 Perşembe

BONFİLE ET (DÜŞES PATATES EŞLİĞİNDE)




BONFİLE ET (DÜŞES PATATES EŞLİĞİNDE)

Malzemeler:

500 gr bonfile et
Marine etmek için gerekli malzemeler:2 yemek kaşığı süt,2 yemek kaşığı sızma zeytin yağı,1 tatlı kaşığı kekik,1 çay kaşığı karabiber,2 diş sarımsak,tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nisasta
1 su bardağı su

Yapılışı:

Marine için gerekli olan malzemeler bir kaseye konulur karıştırılır.(sarımsaklar rendelenmeli)Etler bu karışımda en az bir saat bekletilmelidir.Varsa döküm tava kızdırılır etlerin her bir yanı kahve rengi olana kadar kızartılır tavadan almadan tereyağı eklenir.Çok kısa süre tavada iki yanı tereyağında kızartılan etler ayrı bir tabağa konulur.Etleri marine ettiğimiz kabın içine nişasta,su konulur karıştırılır.Bu karışım tavaya konularak deglaze edilir,yani tavanın dibindeki tereyağlı kızarmış et suya karışır lezzetli bir sos elde edilir.Bir taşım kaynayıp koyulaşan sosun içine etler eklenir tabağa aldığımız kızarmış etlerin suyu da konulur.Yaklaşık 20 dakika pişen etler sunuma hazırdır.Servis ederken etlerin üstüne bir miktar bu sostan dökülür.Afiyet olsun:)