11 Mart 2018 Pazar

PÖTİKARE PASTA









PÖTİKARE PASTA

Malzemeler:

Kek malzemeleri:

4 adet yumurta
150 gr un
50 gr kakao
50 ml sıcak su (çok kaynamış olmamalı)
50 ml sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için gerekli malzemeler:

1,5 litre süt
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 kutu krema 300 ml
2 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Yumurtalar toz şeker ve vanilya açık krem rengi alana kadar çırpılır sıcak su eklenir.Un,kakao,kabartma tozu bir kapta elenerek yumurtalara konulur.Yumurtaları söndürmeden karıştırılır son olarak sıvıyağ eklenir.26 cm çapındaki kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serilir kek karışımı konularak 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika arası pişirilir.Kek soğuyunca ortadan iki parçaya bölünür.Kekin üst kısmı pastanın tabanı olarak bir kenara ayrılır.Alt kısım 6 eşit parçaya kesilir ölçü olarak tabak,bardak.her hangi bir kapak olabilir aralarında oranlı,eşit parçalar olmalıdır.Kremanın yapılışı tereyağı,vanilyalar hariç bütün malzemeler tencereye konulur pişirilir son olarak tereyağı ve vanilyalar eklenir.Servis tabağının üstüne ayırdığımız kek parçası ve kenarına ayarlanabilir çember kalıp konulur kremanın üçte biri eklenerek düzeltilir.halka şeklindeki keklerden üçü sırayla dizilir kremanın yarısı konulur.Son üç halka yerleştirilir kalan krema konulur düzeltilir.(resimlerde yapılış aşamalarını görebilirsiniz)Buz dolabında bir gece soğutulur servis edilmeden önce kafes şeklinde kağıtlarla pasta yüzeyi kapatılır çay süzgeciyle kakao serpilir.Afiyet olsun:)