25 Mart 2018 Pazar

MAYALI HAMURDAN TAVŞAN ÇÖREK







MAYALI HAMURDAN TAVŞAN ÇÖREK

Malzemeler:

600 gr un
100 gr toz şeker
60 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
350 ml süt
1/2 yaş maya küçük boy yaş mayanın yarısı
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı üzerine sürmek için
Bir miktar file badem,gözlerini yapmak için kuş üzümü veya çekirdeksiz üzüm

Yapılışı:

Yaş maya bir kase içinde biraz süt ve bir miktar toz şeker ilavesi ile aktif hale getirilir.Un bir kaba konulur tereyağı,kalan toz şeker,tuz ve maya karışımı konularak yoğrulmaya başlanır.Süt azar azar ilave edilerek hamur oluşturulur.Hamur mayalanması içine bir saat bekletilir.Hamur beş kafa ve on alt kısmı yapmak için 15 parçaya bölünür.Kafa kısmı yapmak için armut şeklinde hamur yuvarlanır ve kulakları oluşturmak için ortadan bıçakla kesilir.Alt kısmı yapmak için iki hamur parçası yuvarlayarak 40 cm kadar uzatılır.Bir uzun parça konulur diğeri artı olacak şekilde ortasına konulur ve örülmeye başlanır.Hamur örülür uç kısımda birleştirilir ve yapıştırılır, baş kısmı uç kısıma konulur, tepsiye dizilir.Mayalanması için 20 dakika bekletilir.Tavşanların üstüne yumurta sarısı sürülür gözlerini yapmak için kuş üzümü yapıştırılır alt ördüğümüz kısım file bademle süslenir.180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.Afiyet olsun:)