11 Mart 2018 Pazar

TRİLEÇE (İRMİKLİ)




TRİLEÇE  (İRMİKLİ)

Kek için gerekli malzemeler:

6 adet yumurta L boy
12 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı 250 ml su bardağı
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yumurtalar ve toz şeker mikser ile çırpılır rengi açık sarı olunca un,irmik, vanilyalar,kabartma tozu ve sıvı yağı eklenir.Dikdörtgen  boy borcam ( 27*40 cm ) tereyağı ile yağlanır karışım dökülür.170 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika civarı pişirilir soğumaya bırakılır.

Sütlü karışım için gerekli malzemeler:

6 su bardağı süt 250 ml su bardağı
200 ml krema
5 yemek kaşığı toz şeker

Ilık süt içine toz şeker konularak mikser ile çırpılır ve krema eklenir şeker eriyince krema süte karışınca çırpma işlemine son verilir.Çırpma esnasında köpüren sütün üstündeki köpükleri kaşıkla alabilirsiniz.soğuyan kek dilimlenir ve süt karışımı kekin üzerine eşit bir şekilde dökülür.

Karamel için gerekli malzemeler:

12 yemek kaşığı toz şeker
200 ml krema
2 dolu yemek kaşığı tereyağı

Bir tencereye toz şeker konularak orta ısıdaki ocağa alınır.Tencereyi arada sallayarak karıştırmadan şeker eritilir tamamen eriyip rengi koyulaşan toz şeker karıştırılmaya başlanır.İstenilen rengi alan şekere tereyağı eklenir ve bir süre daha karıştırılır.Son olarak krema eklenir krema tamamen eriyinceye kadar karıştırılarak karamel sos hazır olur soğumaya bırakılır.Tamamen soğumuş süt ile ıslanmış tiriliçe kekinin üstüne karamel sos dökülür 4-5 saat soğutulur ve servise hazır olur.Afiyet olsun :)