8 Mart 2018 Perşembe

HAREM GÜVECİ






HAREM GÜVECİ


Malzemeler:

500 gr dana kuşbaşı
3 adet domates mevsiminde değilse 1 su bardağı domates püresi
1 adet orta boy kuru soğan
3-4 adet sivri biber
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

Arpa şehriye pilavı için:

4/3 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

Beşamel sos için gerekli malzemeler:

1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üstü için rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

1.Düdüklü tencereye kuşbaşı et konulur et suyunu çekene kadar pişirilir.Sıvı yağ doğranmış kuru soğan eklenerek kavrulmaya başlanır.Sivri biber ve domates eklenir.Sebzeler suyunu çektikten sonra tuz ve baharatlar eklenir bir miktar su ile tencerenin kapağı kapatılır 25-30 dakika pişirilir.
2.Arpa şehriye bir kap içinde yağ ilavesi ile kavrulur.Su eklenir bir miktar suyunu çekince ocağın altı kısılarak demlendirilir.Aynı pilav yapar gibi ve etlerin içine eklenerek karıştırılır.
3.Beşamel sosun hazırlanması için un,tereyağı ile kavrulur unun rengi hafif pembeleşince süt azar azar eklenir.Süt miktarı az gelirse bir miktar daha eklenebilir.Son olarak tuz ve karabiber konulur.
5.adet küçük boy güvece et karışımı paylaştırılır.Üstlerine hazırlanan beşamel sos konulur son olarak kaşar peyniri rendesi konulur(ben bir dilim kaşar peyniri koydum) 200 derecede ısıtılmış fırında kaşar peyniri kızarana dek pişirilir.Afiyet olsun:)