15 Ekim 2018 Pazartesi

BROKOLİ ÇORBASI



BROKOLİ ÇORBASI

Malzemeler:

500 gr brokoli
100 ml krema
1 adet orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Sıvıyağ
Karabiber
Tuz

Yapılışı:

Brokoliler küçük parçalara ayrılır uç sapları dahil doğranır.Kuru soğan küp şeklinde kıyılır tereyağı ve sıvı yağı karışımında sotelenir.Küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilir kıyılmış sarımsaklar konularak bir süre daha sotelenir.Kaynar su eklenir ve brokolilerde eklenerek sebzeler yumuşayana dek pişirilir.Brokoli çorbası el blenderi ile püre haline getirilir.Krema ve karabiber ile tatlandırılır kısa süre daha blenderdan  geçirilir.Son olarak tuz eklenerek çorbamız servise hazır olur.
Kroton ekmeğin hazırlanması:Bayat tost ekmeği yada herhangi bir bayat ekmek küp şeklinde doğranır tepsiye dizilir.Üstlerine bolca zeytin yağı gezdirilir karıştırılır.180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.Çorbanın üstüne servis edilirken konulur.Afiyet olsun:)