31 Ekim 2018 Çarşamba

ARMUTLU TURTA




ARMUTLU TURTA

Malzemeler:

3 adet büyük boy olgun armut
3 adet yumurta
260 gr un
180 gr toz şeker
120 gr süt
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
50 gr tereyağı oda ısısında bekletilmiş
40 gr sıvıyağ
30 gr kakao

Yapılışı:

Yumurtalar,toz şeker ve vanilya mikser ile çırpılır.Sırasıyla tereyağı,sıvıyağ ve süt eklenir.Un,kakao,kabartma tozu karıştırılır ve elenerek karışıma konulur kısa süre çırpılır.İki adet armut soyulur çekirdeklerinden ayrılır küp şeklinde doğranır.Doğranmış armutlar kek hamuruna konularak karıştırılır ve 24 cm çapındaki alt kısmı pişirme kağıdı konulmuş kek kalıbına konularak üstü düzleştirilir.Bir armut soyulur çekirdeklerinden ayrılır ve ay şeklinde doğranır.Kek karışımının üstüne arzuya göre dizilir.180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 60 dakika pişirilir.Benim kullandığım armutlar çok sulu olduğu için pişirme süresi uzun oldu.Armut,un cinsine göre pişirme süresi değişebilir.Fırından çıkarmadan önce kürdan ile pişip pişmediğine bakılmalıdır.Servis ederken pudra şekeri ile süslenir.Afiyet olsun:)