21 Ekim 2018 Pazar

KİRAZLI KÜMBET PASTA













KİRAZLI KÜMBET PASTA

Malzemeler:

5 adet yumurta L boy
150 gr toz şeker
150 gr un
20 gr kakao
1 paket vanilya
400 ml krema
1 kutu krem şanti
450 gr kiraz konservesi yada herhangi bir meyve konservesi
200 ml konservenin suyu
1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı:

Yumurtalar,vanilya ve toz şeker üç kat olana kadar çırpılır.Un,kakao karıştırılır yumurtalara eklenerek yumurtaları söndürmeden karıştırılır.26 cm çapındaki kek kalıbına pişirme kağıdı serilir ve pandispanya hamuru konulur.180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.Fırından çıkartılan pandispanya soğuyunca ortadan ikiye kesilir üst katı servis tabağına alınır.Alt katının ortasına bir pasta tabağı konularak kesilir bir halka çıkartılır ve bu parça servis tabağındaki parçanın üstüne konulur.Ortadaki pandispanya küp şeklinde kesilir.Konserve süzülür ve suyundan 200 ml alınarak nişasta ile pişirilir.Meyveler eklenerek pastanın orta boşluğuna konulur.Kremalar krem şanti ile çırpılır katılaşınca orta kısımdan çıkartılan küp şeklinde doğranan pandispanya eklenir.Pastanın üstüne hazırlanan karışim konularak kümbet şekli verilir.Bitter çikolata rendelenir pasta süslenir.Bir gece buz dolabında soğutulan pasta servise hazırdır.Afiyet olsun:)