12 Ekim 2018 Cuma

KIRMIZI KADİFE PASTA (RED VELVET CAKE)









KIRMIZI KADİFE PASTA (RED VELVET CAKE)

Malzemeler:

Kek malzemeleri:

3 adet yumurta
200 gr toz şeker
125 gr yoğurt
125 gr süt
1 yemek kaşığı limon suyu
180 gr sıvıyağ
280 gr un
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı karbonat
Kırmızı gıda boyası

Peynir kreması malzemeleri:

400 gr sürülebilir beyaz krem peynir
200 gr krema
100 gr pudra şekeri
1 poşet krem şanti

Yapılışı:

Öncelikle buttermilk hazırlanır yani süt,yoğurt ve limon suyu çırpılır.Yumurtalar ve toz şeker çırpılır iki kat kabarınca sıvıyağ eklenir.Bu arada devamlı olarak mikserle çırpmak gereklidir.Buttermilk konulur ve daha sonra kakao ,un eklenir.Kırmızı gıda boyası konularak homojen bir kıvam oluşturulur.Son olarak sirke ve karbonat eklenerek pişirme kağıdı serili fırın tepsisine karışım yayılır.180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika arası pişirilir.Soğuyan kek 4 eşit kare parçaya kesilir.Bu arada orta kısmı fazla kabardıysa hafif kesilerek kenarlarla eşit hale getirilir.Kenarlarıda kesilerek düzleştirilir ve kesilen kek parçaları süs olarak kullanılmak üzere kırıntı hale getirilir.Krema için beyaz sürme peynirin içine pudra şekeri konularak çırpılır.Krema ve krem şanti eklenerek katı bir hal alana kadar çırpılır.Servis tabağına ilk kek dilimi konulur kremadan konularak düzleştirilir.Her kat aynı şekilde hazrlanır ve kalan krema ile pasta kaplanır.Kırıntı olarak hazırladığımız kek parçaçıkları ile pasta kenarları süslenir.Üstü arzuya göre süslenir ve en az dört saat buzdolabında soğutulur.Afiyet olsun:)