8 Ekim 2018 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ KIRINTILI TURTA















HİNDİSTAN CEVİZLİ KIRINTILI TURTA

Malzemeler:

Hamur için gerekli malzemeler:

350 gr un
120 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
2 adet yumurta
100 gr toz şeker
50 gr kakao(ben dr oetker dark marka kullandım)
1 paket kabartma tozu

Puding için gerekli malzemeler:

600 ml süt
50 gr nişasta
100 gr toz şeker
70 gr hindistan cevizi
1 paket vanilya

Yapılışı:

Öncelikle puding hazırlanır hindistan cevizi hariç bütün malzemeler karıştırılarak pişirilir.Ocaktan alınır hindistan cevizi eklenir karıştırılır üstü kabuk tutmasın diye streçle kapatılır soğumaya bırakılır.Hamuru için tereyağının içine yumurtalar ve toz şeker katılarak karıştırılır.Un,kakao ve kabartma tozu karıştırılır tereyağlı karışıma eklenir.Hamur yoğrulmaz ufalar gibi karıştırılır yani kırıntı yapar gibi.28 cm çapındaki tart kalıbı yağlanır tabanına pişirme kağıdı serilir.Hamurun yarısından biraz fazlası kalıba konularak bastırılarak kalıba yerleştirilir.Hamur kalıbın kenarlarından yaklaşık iki santim yukarı doğru yükseltilir.Hazırlanan puding kalıba yerleştirilir ve düzleştirilir.Kalan kırıntılar pudingin üzerine ufalanır hafif bastırılır kenarlar parmak ucuyla düzeltilir.180 decede ısıtılmış fırında turtamız 40-45 dakika arası pişirilir.Afiyet olsun:)