5 Ekim 2018 Cuma

SARIYER BÖREĞİ




SARIYER BÖREĞİ

Malzemeler:

4 su bardağı un (Bardak ölçüsü 200 ml)
1 adet yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı(Çay bardağı ölçüsü klasik boy)
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
Tuz

İç harci için gerekli malzemeler:

350 gr dana kıyma
2 adet büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1/2 çay kaşığı yeni bahar
1/2 çay kaşığı karabiber
Tuz

Ara katlara sürmek için:

4 yemek kaşığı tereyağı
1/' su bardağı ayçiçek yağı


Yapılışı:

Un yoğurma kabına konulur ortasına yumurta,yoğurt,sıvı yağ,sirke ve tuz eklenir.Bir miktar su ilavesi ille orta sertlikte hamur yoğurulur.Hamur üstü kapalı olarak yarım saat dinlendirilir.Bu arada kuru soğanlar rondodan çekilir bir miktar sıvıyağ ile sotelenir.Kıyma ve çam fıstığı eklenerek kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.Son olarak baharatlar ve kuş üzümü eklenir.Tereyağı eritilir sıvı yağ ile karıştırılır.Dinlenen hamur on eşit parçaya bölünür.İlk beş beze pasta tabağı büyüklüğünde açılır ve yağ karışımı ile yağlanır.Kalan dört hamurda açılır üst üste konulur bütün hamurların araları ve üstü bolca yağlanır.Yufkaların üstü streç folyo ile kapatılır buz dolabında bir saat dinlendirilir.Diğer bezelerede aynı işlem yapılır.Buz dolabından alınan beş yufka merdane ile yaklaşık hazır yufka büyüklüğünde açılır.Yufka ortasından kesilir ve uzun kısıma iç harçtan konularak rulo yapılır katlanır.Kalan yağ karışımı ile hamurların üstü yağlanır.170 derecede ısıtılmış fırında 55-60 dakika pişirilir.Afiyet olsun:)