21 Ocak 2019 Pazartesi

DONAT FIRINDA PİŞİRİLMİŞ





DONAT FIRINDA PİŞİRİLMİŞ

Malzemeler

500 gr un
200 ml ılık süt
1 adet yumurta
50 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
50 gr toz şeker
1 paket vanilya
1 küp maya 20 gr
150 gr bitter çikolata
Süslemek için şekerlemeler

Yapılışı:

Yaş maya,süt ve toz şeker içinde karıştırılır on dakika aktif hale gelmesi için bekletilir.Unun içine yumurta,tereyağı,vanilya ve maya karışımı konularak hamur yoğurulur.45 dakika kadar ılık ortamda mayalanması için bekletilir.Mayalanan hamur merdane ile bir santim kalınlığında açılır.Geniş ağızlı kahve kupası yada bardak ile yuvarlaklar kesilir.Bir şişe kapağı ile ortasıda delinir ve pişirme kağıdına dizilir.Hamurlar yarım saat üstü kapalı olarak tekrar mayalanması için bekletilir.200 derecede ısıtılmış fırında 12-13 dakika pişirilir.Hamurlar soğutulur,bitter çikolata benmari usulü eritilir.Hamurlar çikolataya bandırılır süsleme sekerleriyle süslenir.Afiyet olsun:)