20 Ocak 2019 Pazar

KREPLİ ALABAŞ (KOHLRABİ)ÇORBASI



KREPLİ ALABAŞ (KOHLRABİ)ÇORBASI

Malzemeler

1 adet büyük boy alabaş
2 adet patates
1 adet havuç
1 orta boy kuru soğan
1 adet et bulyon
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
100 ml krema
Karabiber,tuz

Yapılışı:

Kök sebzeler soyulur küp şeklinde doğranır.Tereyağı,sıvı yağı karışımında kıyılmış kuru soğan sotelenir ve doğranmış sebzeler eklenir.Yeteri kadar su ve et bulyon konularak çorba pişmeye bırakılır.Sebzeler pişince el blenderinden geçirilir.Çorbanın kıvamını kendi arzunuza göre ayarlayabilirsiniz. Krema,karabiber ve tuz eklenerek çorba tatlandırılır.

Krep için gerekli malzemeler:

2 adet yumurta
300 ml süt
125 gr un
Tuz
Pişirmek için sıvıtağ

Yapılışı:

Yumurtalar mikser ile çırpılır tuz eklenir.Süt ve un konularak çırpmaya devam edilir.teflon tava çak az miktarda sıvı yağ ile yağlanır ve kepçe ile sıcak tavaya hamur karışımı dökülür.Altkısmı pişince ters çevrilerek diğer kısmı pişirilir.Krepler pişince rulo yapılarak ince kesilir.Kaseye konulan çorbanın üstün krep dilimleri konulur servis edilir.Afiyet olsun:)