12 Ocak 2019 Cumartesi

PEYNİR SOSLU ANTRİKOT



PEYNİR SOSLU ANTRİKOT

Malzemeler:

3 dilim antrikot
1 küçük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
Bir dal biberiye
Yarım çay kaşığı karabiber
Bir miktar tuz

Etin marine edilişi:

Kuru soğan rendelenir.Sarımsaklar irice kesilir.Biberiye üç dört parçaya kesilir zeytin yağı kalan baharatlar karıştırılır.Etler bu sosta karıştırılır ve en az iki saat marine edilir.

Peynir sos için gerekli malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
250 ml süt
200 gr cheedar peyniri rendesi
Yarım çay kaşığı tatlı toz kırmızı bibr
Tuz

Yapılışı:

Tereyağı eritilir un eklenerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur.Süt konularak tuz ve kırmızı biber ilave edilir.son olarak cheedar peyniri eklenir.Etler bir miktar kızgın ayçiçek yağında kızartılır.Etlerin her bir yüzü dört dakika kızartılır peynir sos eklenerek servis edilir.Peynir sos çabuk koyulaştığı için etlerle aynı zamanda hazırlanmalıdır.Afiyet olsun:)