23 Ocak 2019 Çarşamba

TAS KEBABI



TAS KEBABI

500 gr dana parça eti
3 adet orta boy patates
1 adet büyük boy kuru soğan
5-6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Sıvıyağ patatesleri kızartmak için
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz,karabiber,pul biber

Yapılışı:

Kuşbaşı et düdüklü tencereye konularak suyunu çekene kadar kavrulur tereyağı,kuru soğan eklenerek kavurmaya başlanır.Salça karışımları,tuz,baharatlar,sarımsaklar ve bir miktar su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır pişirilir.Et pişerken patatesler küp şeklinde doğranır kızartılır.Ateşten alınan etin içerisine kızarmış patetesler konularak servis edilir.Afiyet olsun:)