28 Ocak 2019 Pazartesi

KARPATKA PASTA








KARPATKA PASTA

Malzemeler:

Pataşu hamuru için gerekli malzemeler:

100 ml su
100 ml süt
140 gr un
80 gr tereyağı
4 adet yumurta
Bir fiske tuz
Bir miktar file badem

Kreması için gerekli malzemeler:

600 ml süt
70 gr buğday nişastası
2 adet yumurta
150 gr toz şeker
2 paket vanilya
200 gr tereyağı

Yapılışı:

Su,süt,tereyağı ve bir fiske tuz tencereye konulur kaynayınca elenmiş un eklenir.Hamur devamlı karıştırılarak kısık ateşte 4-5 dakika pişirilir.Hamur başka bir kaba konulur soğumaya bırakılır.Hamur soğuyunca yumurtalar teker hamura konulur mikserle çırpılır.24 cm kelepçeli kek kalıbının içine pişirme kağıdı konulur kenarları yağlanır.Hamurun yarısı kalıba konulur üstüne file badem serpilir180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.Fırın kapağı kapalı olarak hamur 10 dakika kuruması için bekletilir.Diğer hamurda aynı şek,lde pişirilir.

Kremanın hazırlanması:

Süt kısık ateşte ocağa konulur.Yumurtalar ve toz şeker mikser ile çırpılır,nişasta ilave edilir.Isıtılmış sütten bir miktar karışıma konular ve tenceredeki süte eklenir.Devamlı karıştırılarak pişirilir.Pişen kremaya vanilyalar konulur üstü sıkıca hava almıyacak şekilde sterç filmle kaplanır soğumaya bırakılır.Tereyağı ve kremanın ısı oranı aynı olmalıdır yoksa krema kesilir.Tereyağı mikserle çırpılır kremsi bir hal alınca kaşık kaşık krema eklenir.Hamurun bir tanesi servis tabağına konulur pasta kelepçesi etrafı kapatılır.Kremanın hepsi konularak üstü düzleştirilir.İkinci hamurda kremanın üsüne konularak hafif bastırılır ve buz dolabında 4-5 saat soğutulur.Servis esnasında pudra şekeri ile süslenir.Afiyet olsun:)