26 Ocak 2019 Cumartesi

TAVUKLU RİGATONİ MAKARNA (ONE POT)







TAVUKLU RİGATONİ MAKARNA (ONE POT)

Malzemeler:

200 gr tavuk göğsü küp doğranmış
200 gr rigatoni makarna
1 küçük boy kuru soğan
4-5 adet kestane mantarı başka tür mantarda olabilir
1 yemek kaşığı domates salçası
200 gr domates rendesi,sosu
1 diş sarımsak
Bir tatlı kaşığı kıyılmış taze fesleğen
Tuz,karabiber,bir fiske kekik
600 ml et suyu ben 1 tane et suyu tablet kullandım
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Üstü için rende eski kaşar

Yapılışı:

Bir tencerenin içine makarna,doğranmış tavuk göğsü,doğranmış mantar ve kuru soğan,rendelenmiş sarımsak,domates salçası ve domates rendesi,zeytin yağı ve fesleğen ,baharatlar,tuz konulur.Son olarak su ve et suyu tablet eklenerek karıştırılır.Tencerenin kapağı kapalı olarak ocağa alınır kaynamaya başlayınca altı kısılarak arada karıştırılarak pişmeye bırakılır.Makarna suyunu çekine kadar arada karıştırılır.Tencerenin altı kapatılır,kapağıda kapatılır 5 -10 dakika sonra aldente veya tam pişmiş arzuya göre servis edilir.Afiyet olsun:)