13 Ocak 2019 Pazar

ELMALI CEVİZLİ KEK





ELMALI CEVİZLİ KEK

Malzemeler:

2 adet fuji elma büyük boy
400 gr un
1 paket kabartma tozu
4 adet yumurta
180 gr toz şeker
100 gr süt
70 gr ayçiçek yağı
100 gr ceviz irice kıyılmış(içi için)
100 gr ceviz(üstü için)
1 yemek kaşığı kayısı marmelatı

Yapılışı:

Yumurtalar ve toz şeker mikser ile çırpılır.Süt ve sıvı yağ eklenir.Un,kabarma tozu konulur.Soyulmuş ve küçük küp şeklinde doğranmış elma ve kıyılmış ceviz eklenir.28 cm çapındaki tart kalıbı yağlanır taban kısmına yuvarlak kesilmiş pişirme kağıdı konulur.Kek karışımı kalıba dökülür ve üstü düzleştirilir.Ceviz içleri kenar kısmına dizilir ve dilimlenmiş elmalar iki sıra olarak cevizlerin altına konulur.Tekrar ceviz içi dizilir ve son olarak elma dilimleri orta kısma konulur.180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.Soğuyan kekin altındaki pişirme kağıdı alınır servis tabağına konulur.Marmelat,fırça ile ince bir tabaka halinde sürülür servis edilir.Afiyet olsun:)