4 Ocak 2019 Cuma

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI



KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

Malzemeler:

20 adet kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç(ölçü 200 ml su bardağı)
3 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı toz şeker
Sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü

Yapılışı:

Öncelikle kabak çiçeğinin içindeki tohum kısmı alınır.Sapındaki fazlalık ve kenarındaki çanak yapraklar kopartılır.Kuru soğanlar küp şeklinde doğranır zeytin yağında sotelenir.Yıkanmış pirinçler eklenir kavrulur.1,5 su bardağı su konularak bütün baharatlar,çam fıstığı ve kuş üzümü eklenir.İç harcı hafif suyunu çekince ocağın altı kısılarak demlendirilir.İç harç ılınınca kabak çiçekleri doldurulur ve yapraklar sırayla ortaya doğru kapatılır.Bir limonun suyu(arzuya göre),zeytin yağı ve 1,5 su bardağı su eklenerek üst kısmına bir ağırlık konulur.Önce harlı ateşte kaynayınca hemen kısık ateşe konularak pirinçler pişene kadar bekletilir.Afiyet olsun:)