13 Mayıs 2019 Pazartesi

KIYMALI SİRON




KIYMALI SİRON


Malzeler:

4 adet köy yufkası
2 su bardağı yoğurt (bardak ölçüsü 200 ml)
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
400 gr kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvıyağ
Karabiber,tuz
Servis sırasında gerekli malzemeler:

Sarımsaklı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı:

Yoğurdun içine su konulur çırpılır.Rendelenmiş sarımsaklar,kırmızı biber ve tuz konularak çırpılır.Bir yufka tezgah üzerine alınır karışımdan konularak fırça ile yufkanın her yerine gelecek şekilde sürülür.Yufka sıkıca rulo yapılır ve yaklaşık 4 cm uzunluğunda dilimler kesilir.Fırın kabı bolca tereyağı ile yağlanır kesilmiş yufka dilimleri dik olarak yan yana dizilir.Diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanır tereyağı eritilir önce tereyağı sonra kalan yoğurtlu sos gezdirilir.200 derecede ısıtılmış fırında hazırlanan sironlar kızarırken kuru soğan ince kıyılır sıvıyağında sotelenir.Kıyma konulur kavrulduktan sonra domates salçası eklenir.Bir miktar su eklenir son olarak tuz ve karabiber ile tatlandırılır fırında kızaran sironların üstüne kıymalı harç yayılır.Tekrar fırında on beş dakika pişirilir.Servis esnasında sarımsaklı yoğurt ve kızarmış tereyağlı kırmızı biber konulur.Afiyet olsun:)