20 Mayıs 2019 Pazartesi

TELLİ BABA TATLISI



TELLİ BABA TATLISI

Malzemeler:

125 gr tereyağı eritilmiş soğutulmuş
2 adet yumurta bir yumurtanın akı üstü için ayrılacak
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un

İç malzemesi için gerekli malzemeler:

100 gr kadayıf
100 gr tereyağı eritilmiş soğutulmuş
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbet için gerekli malzemeler:

3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Şerbet için bütün malzemeler bir tencereye konulur karıştırılır 10 dakika kaynatılır soğumaya bırakılır.Hamur için tereyağı,toz şeker,yumurta ve yumurta sarısı,yoğurt,vanilya,sirke ve kabartma tozu karıştırılır.Un ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluşturulur.Hamur dinlenirken kadayıf didiklenir tereyağı konularak kadayıfa yedirilir.Hamurdan parçalar kopartılır hafif inceltilir ve bir tutam kadayıf ve bir tatlı kaşığı ceviz içi konularak hamurun uçları birleştirilir.Kurabiye yapar gibi yuvarlanarak hamur tepsiye dizilir.Bütün hamurlar hazırlandıktan sonra fırça ile yumurta akı sürülür.Yine bir tutam kadayıf hamurun ortasına konulur ve ceviz hafif bastırılarak yerleştirilir.180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika arası pişirilir.Fırından çıkartılan tatlının ilk sıcağı geçince soğuk şerbet dökülür.Afiyet olsun:)

su bardağı ölçüsü 200 ml
Çay bardağı ölçüsü 150 ml