4 Mayıs 2019 Cumartesi

MANDALİNALI KEK




MANDALİNALI KEK

Malzemeler:

3 adet yumurta
200 gr toz şeker
1 paket vanilya
150 gr yoğurt
80 gr sıvıyağ
100 gr nişasta
250 gr un
1 paket kabartma tozu
800 gr lık mandalina konservesi
125 ml mandalina konservesi suyu
1 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası

Yapılışı:

Yumurtalar,toz şeker ve vanilya mikser ile 3-4 dakika çırpılır.Yoğurt ve sıvıyağ konularak kısa süre karıştırılır.Nişasta eklenir,kabartma tozu ve un konularak kek hamuru hazırlanmış olur.Mandalina konservesi süzülür ve meyvelerin 1/4 dü ikiye kesilerek kek hamuruna eklenir.26 cm çapındaki kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serilir.Kek karışımı kalıba konulur kalan mandalina dilimleri kek hamurunun üstüne dizilir.180 derecede ısıtılmış fırında 50-55 dakika pişirilir.Kek tamamen soğuyunca mandalina suyunun içine nişasta eklenerek pişirilir.Yumurta sürme fırçası ile kekin üstüne karışım ince bir tabaka olarak sürülür.Kısa süre bekledikten sonra kekimiz servise hazırdır.Afiyet olsun:)