24 Mayıs 2019 Cuma

MANTI TARİFİ




MANTI TARİFİ

Malzemeler:

4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı su 
Tuz

İç malzemeleri için:

300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Karabiber,pul biber,tuz

Servis ederken gerekli malzemeler:

Sarımsaklı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı ile yapılmış sos

Yapılışı:

Un yoğurma kabına konulur yumurtalar,tuz ve su eklenerek orta sertlikte hamur yoğurulur.Su miktarı değişebilir ve hamur yarım saat üstü kapalı olarak bekletilir.Hamur dinlenirken kıymanın içine kuru soğan rendenin ince tarafı ile rendelenir baharatlar ve tuz eklenerek karıştırılır.Ben hamuru üç bezeye böldüm ve her yufkayı ayrı olarak büktüm.İlk hamur orta kalınlıkta açılır ve çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir.Yuvarlağın ortasına kıymalı harçtan konularak önce yarım ay şekli verilir ve sivri uçları  kapatılır damla şekli verilir.Diğer bezede aynı kalınlıkta açılır karelere kesilir.Her karenin ortasına kıymalı harç konulur önce üçgen şekil verilir yine sivri uçları birleştirilerek yaprak şekli verilir.Diğer hamurda açılır kareler kesilir ortaya kıymalı harç konulur dört kenar ortada birleştirilir ve bohça şekli verilir.Bol tuzlu su kaynatılır ve hamurlar kaynar suya konulur.On beş,yirmi dakika pişirilir.Ben her zaman tadına bakarak pişmiş olduğunu anlama taraftarıyım.Mantılar süzülür sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis edilir.Mantının fazla olan kısmını tek tek tepsiye dizerek önce derin dondurucuda dondurup sonra poşetlere koyarak tekrar buzluğa koyarak daha sonra tüketmek için bekletebilirsiniz.Afiyet olsun:)