18 Haziran 2019 Salı

MİNİK EKMEKLER (BRÖTCHEN)



MİNİK EKMEKLER (BRÖTCHEN)

Malzemeler:

500 gr un
320 gr su
20 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
2 fındık büyüklüğünde yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz(tuz oranı isteğe bağlı arttırılabilir)

Yapılışı:

Un,tuz karıştırılır ve su,yaş maya,tereyağı eklenerek hamur en az on dakika yoğurulur.Hamur kabı sıkıca yani hava almayacak şekilde kapatılır 8 saat oda ısında bekletilir.Ben gece yoğurdum sabah kahvaltısı için pişirdim.Sekiz saat sonra unlanmış zemine hamur konulur,yoğurulmaz.Hamur rulo yapılır yumuşak bir hamur olduğu için un kullanılır ve 10 eşit parçaya kesilir.Her parça hamur önce kenarlardan içe doğru kapatılır orta kısım sıkıştırılır ve tezgah üzerinde yada avuç içinde yuvarlanır.Pişirme kağıdına dizilen hamurların üstü kapatılır on dakika üstü kapalı olarak mayalandırılır.Hamurların ortası keskin biçak veya jilet ile 5 milim derinliğinde kesilir ve üstleri fırça ile ıslatılır.Yani kurabiyeye yumurta sarısı sürer gibi.Fırın 250 derecede ısıtılır ama önce fırına dayanıklı bir kap içinde su konulmalıdır fırına nem vermesi için.Ekmekcikler kızgın fırında 18-20 dakika arası pişirilir.kahvaltıya hazırdır.Afiyet olsun:)