14 Haziran 2019 Cuma

KAKAOLU ARMUTLU VANİLYALI ELMALI KEK




KAKAOLU ARMUTLU VANİLYALI ELMALI KEK

Malzemeler:


4 adet yumurta
250 gr toz şeker
250 ml yoğurt
100 ml sıvıyağ
400 gr un
1 poşet vanilya
2 yemek kaşığı kakao+50 ml süt
1 iri boy elma
1 iri boy armut

Yapılışı:

Yumurtalar,vanilya ve toz şeker 3-4 dakika çırpılır.Yoğurt ve sıvıyağ eklenir.Un kabartma tozu eklenerek mikser ile bir süre çırpılır.Kek hamuru iki eşit kaba bölünür.Bir kek hamuruna kakao ve süt eklenerek çırpılır.Elmanın yarısı ay şeklinde doğranır yarısının kabuğu soyularak küçük küp şeklinde doğranır.Aynı şekilde armutta doğranır.Küp doğranan elmalar beyaz kek hamuruna armutlarda kakaolu kek hamuruna eklenir.26 cm çapındaki yağlanmış ortası delik kek kalıbına aynı anda kek karışımları konulur.Ay şeklide doğranan armutlar kakaolu bölüme 2 santim aralıklarla batırılır. Elmalarda beyaz bölüme batırılır.180 derecede ısıtılmış fırında 40-435 dakika pişirilir.Fırından çıkartmadan kürdan testi yapılır kekin piştiğinden emin olunur.Afiyet olsun:)