5 Haziran 2019 Çarşamba

IZGARA BONFİLE



IZGARA BONFİLE

Malzemeler:

5 dilim bonfile
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
2 diş sarımsak

Yapılışı:

Sarımsak rendesi,zeytin yağı,kekik ve kara biber karıştırılır etler karışımın içine konularak karıştırılır ve üstü kapatılarak 12 saat buz dolabında bekletilir.Döküm tava kızdırılır etler dizilir her bir tarafı dört dakika pişirilir.Tavadan almadan tuzlanarak servis edilir.Aynı şekilde etler ızgaradada pişirlir.

Domatesli pilav tarifi:

2 su bardağı baldo pirinç
4 adet domates
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Tuz

Yapılışı:

Pirinçlere bir tatlı kaşığı tuz konulur kaynar su eklenerek en az yarım saat bekletilir.Domateslerin kabuğu soyulur rondodan geçirilir ve ay çiçek yağında pişirilir.Domatesler suyunu çekince iki su bardağı sıcak su ve tuz konulur.Yıkanmış nişastası arındırılmış pirinçler eklenir bir süre kaynatılır suyu azalmadan ocağın en küçük bölümü ve kısık ateşte yarım saat demlendirilir.Afiyet olsun:)