29 Haziran 2019 Cumartesi

MERENG KAPLI MARMELATLI TURTA






MERENG KAPLI MARMELATLI TURTA

Malzemeler:

125 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
3 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta (birinin beyazı ayrılacak)vis edilir.Afiyet olsun:)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı ayçiçek yağı bardak ölçüsü 75 ml
450 gr un
400 gr marmelat kayısı yada herhangi bir meyveden olabilir
120 gr pudra şekeri

Yapılışı:

Hamur için tereyağı,toz şeker,bir tam yumurta ve bir yumurtaınn sarısı,kabartma tozu,sıvı yağ karıştırılır.Un eklenerek hamur yoğurulur.Hamur yarım saat buz dolabında bekletilir.24 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serilir.Hamurun yarısında fazla parça alınır ve pişirme kağıdı üzerinde merdane ile açılır.Pişirme kağıdıyla alınır kek kalıbına yerleştirilir.Kenar kısımlarının yüksekliği iki santim yüksek kalacak şekilde kesilir.300 gr marmelat hamurun üstüne yayılır kalan marmelat ise süzgeç ile süzülür.Aynı şekilde kalan hamurda açılır marmelatın üstüne konulur.Bu esnada hamurun çapı kalıbın tam ölçülerinde olursa koymak kolay olur.Ayırdığımız yumurta akı bir süre mikser ile çırpılır ve pudra şekeri aralıklarla eklenir.Yaklaşık dört dakika çırptıktan sonra koyu bir kıvam olur hamurun üstüne yayılır.Süzülen marmelat krema sıkma torbasına konulur.Ucu minik kesilir ve merengin üzerine kare olarak sıkılır.170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.Soğuyunca servis edilir.Afiyet olsun:)