5 Haziran 2019 Çarşamba

TUZLU KURABİYE



TUZLU KURABİYE

Malzemeler:

250 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
2 adet yumurta
70 gr sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tuz
400- 450 arası gr un
Üstüne sürmek için:

1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi
Susam
Çörek otu

Yapılışı:

Tereyağı,sıvıyağ,yumurtalar,toz şeker,tuz ve kabartma tozu karıştırılır.Un eklenerek yumuşak ama ele yapışmayan hamur oluşturulur.Hamur yarım saat buz dolabında soğutulur.Hamurdan parçalar kopartılır yaklaşık 40 cm uzunluğunda ince rulo yapılır ve hamurun bir ucunda başlayarak spiral gibi sarılır.Tepsiye dizilen kurabiyelerin üstüne pekmez yumurta karışımı sürülür susam çörek otu ile süslenir 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.afiyet olsun:)