11 Kasım 2019 Pazartesi

ANANASLI KAKAOLU KEK






ANANASLI KAKAOLU KEK

Malzemeler:

3 adet yumurta
200 gr toz şeker
100 gr yoğurt
200 ml sıvı yağ
100 ml süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
300 gr un
Ananas konsevesi

Yapılışı:

Yumurtalar,toz şeker ve vanilya şekeri mikser ile çırpılır açık krem renk alınca yoğurt,süt ve sıvıyağ eklenir.Un,kakao ve kabartma tozu bir kap içinde karıştırılır ve elenerek eklenir.25 cm çapındaki kek kalıbı yağlanır ve unlanır.Ananas konservesi süzülür 7 adet üstüne  konulmak için ayrılır.Kalan ananaslar küçük doğranır kek karışımına eklenir.Karışım kek kalıbına dökülür üstüne ananas dilimleri yerleştirilir.Varsa donmuş vişne ananasın delik olan yerine konularak 180 derecede ısıtılmış fırında bir saat pişirilir.Fırından çıkartmadan önce mutlaka kürdan batırarak piştiğinden emin olunup fırından çıkartılır.Soğuyunca servis edilir.Afiyet olsun:)