17 Kasım 2019 Pazar

TRİLEÇE PASTASI (ÜÇ SÜT PASTASI





TRİLEÇE PASTASI (ÜÇ SÜT PASTASI

Malzemeler:

5 adet yumurta
140 gr toz şeker
125 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

Üç süt için gerekeen malzemeler:

300 gr süt reçeli
60 gr krema
240 gr süt

Kaplama için gerekli malzemeler:

500 ml krema
2 poşet krem şanti
Donmuş meyve yada konserve meyveler

Yapılışı:

Yumurtalar sarılarından ayrılır.Aklarına toz şekerin yarısı konularak katılaşana kadar çırpılır.Sarılarına kalan toz şeker ve vanilya eklenerek açık krem ren alana kadar çırpılır.yumurta sarılarına akları ara ara eklenerek yumurtaları söndürmeden karıştırılır.Un ve kabartma tozu elenerek yine ara ara eklenerek ilave edilir.Alt kısmı ve kenarları pişirme kağıdı ile kaplanmış 24 cm çapındaki kek kalıbı konularak 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir.Pandispanya tamamen soğuyunca kek kalıbı streç folyo ile kaplanır pandispanya ters olarak yani altı üste gelecek şekilde kalıba oturtulur.Şiş kebap çubuğu ile pandispanya çok sık olarak delinir orta kısımları daha sık delinmelidir.Üç süt bir kapta karıştırılır ve azar azar pandispanyaya yedirilir.Üstü tekrar streç folyo ile kapatılır bir gece buz dolabında bekletilir.Kremalar krem şanti ile çırpilir.Pandispanya kek kalıbından alınır servis tabağına konulur.Krema ile pasta kalın bir tabaka kaplanır ve krema sıkma torbasına kalan krema konularak üstü süslenir.Ortadaki boşluğa meyveler konulur birkaç saat soğutulur servis edilir.Afiyet olsun:)