2 Kasım 2019 Cumartesi

TAVUKLU QUESADİLLE MEKSİKA GÖZLEMESİ









TAVUKLU QUESADİLLE MEKSİKA GÖZLEMESİ

Malzemeler:

300 gr tavuk göğsü
2 adet lavaş ekmeği
1 büyük boy kuru soğam
250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
5 adet lavaş ekmeği
Mısır konservesi
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1/2 kara biber
1/2 çay kaşığı kimyon
Tuz

Yapılışı:

Sarımsak tozu,karabiber,toz kırmızı biber,kimyon ve tuz karıştırılır.Bu karışım tavuk göğüslerine sürülür.Büyük boy bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve tavuk göğüsleri nar gibi kızartılır.Kapya biberler jülyen doğranır,kuru soğan ay şeklinde doğranır.Tavuğu kızarttığımız tavayı temizlemeden soğan ve biberler konularak yumuşayana kadar sotelenir ve bir miktar tuz konulur.Tavuklar küp şeklinde doğranır ve sebzelere eklenir.Ayrı bir tava sıvı yağ ile yağlanır.Bir adet lavaş ekmeğinin yarısına kaşar peynirinden serpilir.Tavuklu karışımdan eklenir yine kaşar rendesi konularak ikiye katlanır.Yağladığımız sıcak tavada iki adet pişirilir.Bir tarafı kızarınca bir miktar yağ eklenerek diğer tarafı kızartılır.Dilimlenerek guacamole sos ile servis edilir.Afiyet olsun:)