17 Kasım 2019 Pazar

MEZGİT TABAĞI



MEZGİT TABAĞI

Malzemeler:

500 gr mezgit fileto
500 gr küçük boy patates
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 dal taze soğan
Un,kara biber ve tuz

Yapılışı:

Patatesler haşlanır soyulur ve yuvarlak dilimlenir.Servis sırasında ocağa konularak bir yemek kaşığı tereyağı eklenir bir süre kavrulur tuz ve karabiber eklenir son olarak dereotu konularak karıştırılır.Balıklar tuzlanır karabiber serpilir.Bir tavaya zeytinyağı konulur kızınca unlanmış balıklar konulur.Balıklar kızarırken tereyağı eklenerek nar gibi kızartılır.Balıklar daha tavada iken limon suyu ve kıyılmış taze soğan eklenir.Taze soğanların tavanın kenarında  hafif kızarmaları sağlanır.Servis tabağına patatesler dizilir ve üstüne kızarmış balık konulur.Balığın üstüne dere otu ve tabağın kenarına kızarmış taze soğanlar eklenerek servis edilir.Afiyet olsun:)