8 Kasım 2019 Cuma

ÜÇ UNLU EKMEK







 ÜÇ UNLU KARIŞIK EKMEK

Malzemeler:

300 gr un
300 gr tam buğday unu
100 gr mısır unu
150 ml ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
100 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
300 ml yoğurt
1 adet yumurta
Tuz

Yapılışı:

Ilık sütün içine toz şeker ve kuru maya konularak karıştırılır on dakika mayalanması için bekletilir.Bir kap içine un,tam buğday unu,mısır unu ve tuz konularak karıştırılır.Maya karışımına yoğurt ve tereyağı konularak hamur yoğurulur.Ele yapışmayan hafif sert bir hamur oluşturulur.Hamur üstü kapalı olarak 40-45 dakika mayalandırılır.Dikdörtgen kek kalıbı yağlanır unlanır ve hamurdan küçük parçalar kopartılır yuvarlanır kalıba yerleştirilir.Hamurlar hafif üst kısmından bastırılarak yarım saat mayalanması için bekletilir.Fırın 175 derecede ısıtılır.Yumurta çırpılır ve hamurun üstüne sürülür.Susam ile süslenerek ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir.Tamamen soğuyunca dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun:)