7 Kasım 2019 Perşembe

ROSTO KÖFTE



 ROSTO KÖFTE

Malzemeler:

500 gr yağsız kıyma
1/2 su bardağı galeta unu
1 adet kuru soğan
Karabiber,toz kırmızı biber,kimyon
1 adet yumurta
Tuz

Yapılışı:

Kuru soğan rendenin tırtıklı bölümünde rendelenir.Kıyma,yumurta,galeta unu,tuz ve baharatlar kuru soğana eklenir.Mümkün olduğunca uzun bir süre yoğurulur karışım macun kıvamına gelir.Köfte harcı buz dolabında yarım saat dinlendirilir.Harç tezgah üstünde rulo yapılır ve pişirme kağıdına alınır.Sıkı bir rulo yapılır ve pişirme kağıdı hafif ıslatılır.Tepsiye konulan köfte 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.İki yemek kaşığı tereyağının içine yarım su bardağı domates sos ve bir yemek kaşığı domates salçası konularak pişirilir.Biraz su eklenerek sos seyreltilir.Pişirme kağıdında çıkartılan köfte dilimlenir ve hazırlanan sos pişirme kabına konulur rosto köfte dilimleri sosun üstüne dizilir.200 derecede 15- 20 dakika kızartılır veya fırınlamadanda servis edilebilir.Patates püresi eşliğinde yenmeye hazırdır.Afiyet olsun:)