17 Kasım 2019 Pazar

CEVİZLİ TULUM PEYNİRLİ EV ERİŞTESİ



CEVİZLİ TULUM PEYNİRLİ EV ERİŞTESİ

Malzemeler:

3 su bardağı ev eriştesi
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tulum peyniri
Dövülmüş ceviz
Tuz,karabiber,Pul biber

Yapılışı:

Sıvıyağ ve tereyağı kızdırılır,bir su bardağı erişte eklenerek kahve rengi alana kadar kavrulur.Kalan erişteler eklenir su ve tuz konulur.Su miktarı eriştelerin üstünü iki parmak geçecek kadardır ve arada karıştırılarak suyunu çekene kadar pişirilir.Pişen erişte servis tabağına konulur karabiber ve pul biber eklenir.Son olarak tulum peyniri ve ceviz içi konularak servis edilir.Afiyet olsun:)