17 Kasım 2019 Pazar

PIRASALI PATATES ÇORBASI



PIRASALI PATATES ÇORBASI

Malzemeler.

2 adet pırasa
2 adet orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 ml krema veya süt
1 adet tavuk bulyon varsa 2 bardak tavuk suyu
Tuz,karabiber
Sunum sırasında bir tatlı kaşığı labne peyniri

Yapılışı:

Bütün sebzeler doğranır.Tereyağı ve zeytin yağında önce kuru soğanlar sotelenir daha sonra patates,pırasalar eklenir.Sebzeler yumuşayınca üstlerini geçecek kadar tavuk suyu ve bir miktar su eklenir.Sebzeler pişince el blenderinden geçirilir krema veya süt eklenir.Son olarak tuz ve karabiber konularak servise hazır edilir.Servis sırasında bir tatlı kaşığı labne peynir ve kıyılmış maydanoz konulur.Afiyet olsun:)