22 Kasım 2019 Cuma

KOLAY TİRAMİSU








KOLAY TİRAMİSU

Malzemeler:

1 adet sade hazır pasta keki 2 katlı
250 ml sıcak su
2 yemek kaşığı granül kahve
2 yemek kaşığı toz şeker
2 poşet krem şanti
400 ml krema
250 gr labne peyniri
Kakao

Yapılışı:

Sıcak su içine granül kahve ve toz şeker konulur karıştırılır soğumaya bırakılır.20 santim çapındaki bir kase ile kek dilimini bir tanesi bastırılarak kesilir bu kek üste konulur.Kasenin içine streç film konulur kenarları dışarı çıkacak şekilde pastayı kolayca kaseden çıkartalım.Kesilmeyen kek dilimi hazırlanan kahveli su ile ıslanır kaseye yerleştirilir.Kenar kısımdan çok az kesilir ki tam kaseye yerleşsin.Krema krem şanti ile çırpılır katı bir hal alınca labne peyniri konulur.Kasedeki kek diliminin içine krema konulur.Önceden kestiğimiz kek dilimi de kahveli su ile ıslanarak kremanın üstüne yerleştirilir.Üstü kapalı olarak buz dolabında 4-5 saat soğutulur.Pasta servis tabağına konulur kalan krema etrafına sürülür.Düzleştirdikten sonra bir çay kaşığı ile üst ortadan aşağı doğru hafif bastırarak   şekil verilir.bu şekilde buz dolabında bir gece bekletilir.Servis edilirken bir çay süzgecine kakao konulur bol bir şekilde pastanın her yerine serpilir.Afiyet olsun:)