29 Nisan 2013 Pazartesi

ÇIĞIRTMA




PATLICAN ÇIĞIRTMA


Malzemeler:

8 adet kemer patlıcan
4 adet büyük boy domates
6-7 adet sivri biber
1 su bardağı ayçiçek yağı
4-5 diş sarımsak

Yapılışı:

Patlıcanlar alaca soyulur ve sap kısmından artı şeklinde 1,5 santimlik bir kesik yapılır.Tuzlu suda yarım saat bekletilir acı suyunu bırakan patlıcanlar havlu kağıt ile kurutulur.Dik olarak elimize aldığımız patlıcan sap kısmından  başlayarak 1 cm derinliğinde aşağı kadar yanı boydan spiral şekilde kesilir.Hem iyi kızarması hemde servis edilirken güzel bir görüntü sağlanır.Tavaya konulan ayçiçek yağında önce patlıcanlar kızartılır sonra 2 cm kalınlığında doğradığımız biberler kızartılır.Fırın kabına dizilen patlıcan ve biberlerin üstlerine kabuğu soyulmuş,doğranmış,sotelenmiş domatesler yayılır.1 su bardağı sıcak su eklenir ve 180 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirilir.Fırından çıkan patlıcanların üstüne ince doğranmış sarımsaklar konulur.Soğuyunca servis edilir.Afiyet olsun:)