15 Aralık 2013 Pazar

ÇATAL BİSKÜVİ



ÇATAL BİSKÜVİ


Malzemeler:

100 gr margarin veya tereyağı(oda ısında bekletilmiş)
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
3 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
Tuz
Çörek otu

Yapılışı:

Yumurta sarısı ve çörek otu hariç bütün malzemeler bir yoğurma kabında karıştırılır ve yoğurulur.Hamur yumurta büyüklüğünde parçalara bölünür toplamda bu ölçüden 10 adet çatal bisküvi oluyor yani 20 parçaya bölünür.Bütün parçalar rulo yapılır ve iki rulo uç kısımlarından birleştirilir.Tepsiye dizilir yumurta sarısı sürülür ve yemek çatalı ile üst kısımlarına çatalın tersi ile çizgiler yapılır.Çörek otu ile süslenen bisküviler 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirilir.Afiyet olsun:)