3 Aralık 2013 Salı

MOZAİK PASTA



MOZAİK PASTA


Malzemeler:

250 gr petibör bisküvi
1,5 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı toz şeker
100 gr tereyağı
25 gr kakao

Üst ganajı için:

150 gr beyaz çikolata
100 gr krema

Yapılışı:

Bisküviler, küçük parçalara ayrılır. Tereyağı eritilir süt, şeker , kakao eklenerek 1-2 taşım kaynatılır.Ilınan sos ufak parçalara ayrılmış bisküvilerin üzerine dökülür.Dikdörtgen silikon bir kap içerisine hazırladığımız harç konulur, hafifçe bastırılır.Bir gece boyunca buzdolabında donması için bekletilir.Ganaj için krema ısıtılır parçalanmış beyaz çikolata ilave edilir.Kalıptan çıkartılan mozaik pastanın üzerine hafif donan ganaj sürülür.Buzdolabında birkaç saat bekletilip servis edilir.Afiyet olsun:)