31 Aralık 2013 Salı

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI



ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI


Malzemeler:

1 adet orta boy dolmalık lahana
2 su bardağı pirinç
2 büyük boy kuru soğan
1 su bardağı sızma zeytinyağı
1 adet limon
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı ucu ile tarçın
Tuz

Yapılışı:

Lahana yaprakları 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş kaynayan suda beş dakika haşlanır, soğumaya bırakılır.Kuru soğan küp şeklinde doğranır, yarım su bardağı zeytinyağı ile sotelenir.Yıkanmış, süzülmüş pirinç soğana ilave edilir.Pirinçlerle bir miktar kavrulduktan sonra iki su bardağı su eklenir.Kuş üzümü, fıstık, nane,diğer baharatlar ve yarım limonun suyu eklenir.Tencerenin kapağı kapatılır, çok kısık ateşte iç harç yarım olarak pişirilir.Lahana yaprakları hazırlanan harç ile sarılıp, tencereye dizilir.Sarmaların üstüne bir ağırlık yani bir tabak konulur.İki su bardağı su, yarım su bardağı zeytin yağı ve yarım limonun suyu konularak 45-50 dakika pişirilir.Limon dilimleri ile süslenir.Afiyet olsun: )