8 Aralık 2013 Pazar

OREOLU CHEESECAKE



OREOLU CHEESECAKE


Malzemeler:

28 adet oreo
40 gr tereyağı (eritilmiş)
600 gr süzme yoğurt
100 gr tereyağı (yumuşak)
180 gr toz şeker
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya

Yapılışı:

17 adet oreonun ortasındaki  krema bir kaseye alınır.Bir poşete konulan oreolar merdane ile dövülerek un haline getirilir.Bir kaba konulur erimiş tereyağı eklenerek karıştırılır.24 cm çapında kelepçeli kek kalıbının alt kısmına pişirme kağıdı serilir.Hazırladığımız bisküvili harç kek kalıbının tabanına dökülür, bastırılarak düzleştirilir buzdolabına konulur.İç harç için; 600 gr süzme yoğurdun içine yumuşak tereyağı ilave edilerek mikser ile çırpılmaya başlanır.Şeker ve yumurtalar teker teker ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.1 paket vanilya ve nişasta eklenerek pürüzsüz bir kıvam oluşunca çırpma işlemine son verilir.6 adet oreo bisküvi iri parçalar halinde kırılarak harca eklenir, spatula ile karıştırılır ve buzdolabından çıkartılan kek kalıbının içerisine dökülür.Kalan 5 adet oreoda üst kısma parçalanarak konur.175 derecede ısıtılmış fırında  40-45 dakika arası pişirilir.Pişirme işlemi bitince yarım saat kadar kapatılmış fırının içinde bekletilir.2 saat buzdolabında soğutulduktan sonra servis edilir.Afiyet olsun : )