31 Aralık 2013 Salı

PATATES KAYIĞI



PATATES KAYIĞI


Malzemeler:

1 kg patates
Yarım demet dereotu
3-4 dal taze soğan
2 adet havuç
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Tuz

Üzeri için:

2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
Pul biber

Yapılışı:

Patatesler haşlanır ve patates eziceği ile ezilir.Tuz, karabiber, yarım çay bardağı zeytinyağı katılarak karıştırılır.Dereotu ve taze soğan ince ince kıyılır, patateslere ilave edilir.Karışımdan parçalar alınıp, kayık şekli verilerek tabağa dizilir.Havuçlar rendelenir.Yarım çay bardağı zeytinyağında 5 dakika sotelenir, tuz ilave edilir.Patateslerin orta kısmına paylaştırılır.Bir kasede yoğurt ve mayonez çırpılır, dövülmüş sarımsak ve ttuz konularak havuçların üzerine konulur.Pul biber ile süslenip servis edilir.Afiyet olsun: )